Hvis du er partner til én med et lavt seksuelt selvværd, kan det have indflydelse på din egen seksualitet. Det kan gøre det svært for dig at tolke din partners kommunikation og det kan hæmme jeres muligheder i det seksuelle rum.
Du vil måske opleve, at din partner ikke er lige så synlig eller entydig i sin seksuelle agenda, som du er med din seksuelle agenda. Din partner har svært ved at udtrykke sig og guider dig ikke med lethed til, hvordan du bedst muligt gør jeres seksuelle aktiviteter nydelsesfulde. Det er som om din partner holder sig lidt i kulissen og afventer dit initiativ. Det kan også være at din partner er initiativtagende, eller er det engang imellem, men altid inden for rammerne af hvad din partner ved fungerer for dig. På den måde er den seksualitet som I deler med hinanden, udefra set mere præget af dine initiativer, af dine lyster og af dine ønsker. Men i kulissen er din partners lave seksuelle selvværd, en medspiller der påvirker de muligheder I har for at leve og udfolde den seksualitet I deler med hinanden.
Det lave seksuelle selvværd ligger altså en begrænsning på de seksuelle udfoldelsesmuligheder i har med hinanden. De fleste partnere vil derfor, på et eller andet tidspunkt, opleve en følelse af seksuel ensomhed. Dvs. hvor du bevidst eller ubevidst føler, at du mangler berigelsen af din partners autentiske seksuelle udtryk. Du savner at sex bliver en holdsport, hvor det er muligt at tænde hinanden og tændes af hinandens tænding.
Du kan dermed føle, at du bærer hele ansvaret for det seksuelle script, dvs. selve drejebogen for de seksuelle aktiviteter inkl. begges nydelse og trivsel. Måske har du også, i momenter, haft svært ved at passe på din partners seksuelle grænser, fordi din partner selv har haft svært ved at passe på dem.
Pingback: Seksuelt selvbillede - Hvad er det og hvad betyder det for dig?
Pingback: Seksuelt ligeværd - Hvad er det og hvorfor er det vigtigt for dig?